piliscsaba_cimer

HÍREK, AKTUALITÁSOK

Ma van Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének napja

2021.05.04

Május 4-én, Szent Flórián napján ünnepeljük a tűzoltók napját Magyarországon.

Tovább...

Országosan megemelték az állatvédelmi bírság összegét

2021.03.10

2021 januárjától egy új kormányrendelet alapján 75 ezer forintra emelték az állatvédelmi bírság alapösszegét a kedvtelésből tartott állatok esetében. Ha megsértjük az állatvédelmi törvényt (például a kutyánk kiszökik az utcára) és emiatt megbírságolnak, ez lesz a fizetendő alapösszeg. Emellett jogszabálysértésenként további szorzókkal is számolni kell, amikről szintén központilag rendelkeztek; a büntetés teljes összege így akár a 300 ezer forintot is elérheti. 

Tovább...

Zárva a könyvtár

2021.03.09

Az aktuális korlátozások miatt 2021. március 8. és 21. között a piliscsabai Városi Könyvtár minden személyes találkozással járó szolgáltatása szünetel. E két hét alatt így könyvek kölcsönzésére és visszavitelére sincs mód.

PP

Tovább...

Március 10-ig díjmentesen visszaváltják a bérleteket

2021.03.10

Ha március 10-ig benyújtjuk az igényt, a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a márciusban érvényes dolgozó- és tanulóbérletek visszaváltásakor eltekint a kezelési költség felszámításától – rendelte el az Innovációs és Technológia Minisztérium a harmadik hullám szigorodó intézkedéseivel összefüggésben.

Tovább...

Új járványügyi korlátozások március 8-tól

2021.03.10

Szigorításokról döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Március 8. és április 7. között zárva lesznek az iskolák és az óvodák, a közép-és felsőoktatási intézményekben marad a digitális munkarend.
Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, benzinkutak kivételével március 8. és 22. között, két hétre bezárnak az üzletek. A magánegészségügyi ellátáson kívül minden más szolgáltatás szünetel ebben az időtartamban.
A munkavégzés és szabadtéri sporttevékenység engedélyezett minden olyan sport esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, a konditermeket azonban be kell zárni. Minden közterületen kötelező lesz a maszkviselés.
Gulyás Gergely elmondta, hogy tovább szigorítják a határvédelmet, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

Az intézkedések pontos részletei a Magyar Közlönyben lesznek olvashatók.

PP

 

Tovább...

Megjelent a márciusi Piliscsabai Polgár

2021.03.09

Megjelent a Piliscsabai Polgár márciusi száma, mely most is postai úton jut el minden piliscsabai háztartásba.

Tovább...

Mindent a megfelelő címzettnek

2021.03.10

A piliscsabai polgármesteri hivatal kéri a lakosságot, hogy egészségüggyel kapcsolatos elektronikus leveleiket (receptkérés, időpont-egyeztetés, bejelentkezés, leletküldés, stb.) ne az info@piliscsaba.hu email-címre küldjék, hanem az adott orvos vagy védőnő közvetlen email-címére.

Tovább...

Változik a klotildligeti posta nyitvatartása

2021.03.11

A járványhelyzet miatt március elsejétől a klotildligeti, 3. számú posta nyitvatartása átmenetileg megváltozik. A korábbi egyetem területén található postahivatal hétfőtől hétköznapokon 12 és 16 óra között tart nyitva – tájékoztatta a Magyar Posta területi igazgatója a piliscsabai hivatalt.

PP

Tovább...

Elkezdték kézbesíteni a gépjárműadós határozatokat

2021.03.11

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el. Az idei gépjárműadóról szóló határozatokat a NAV megbízása alapján február közepétől kezdte kézbesíteni a Magyar Posta. Az adó első részletét 2021. április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni – tájékoztat az adóhivatal.

Tovább...

Regisztrált tájházként működhet tovább a Piliscsabai Tájház

2021.03.11

Hosszú évek munkája után február közepén megtörtént a Piliscsabai Tájház (korábbi nevén Falumúzeum) hivatalos tájházi regisztrációja, minisztériumi nyilvántartásba vétele.

Tovább...