piliscsaba_cimer

Közel 500 millió forintból újul meg a szakiskola sportcsarnoka

KÖZZÉTÉVE: 2021.02.05. 09:00

Az év végére megújul a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sportcsarnoka. A felújításra szánt támogatási összeg 414.477.806 Ft, mely 100%-ban lefedi a munkálatok költségeit. 

Az uniós pályázati forrásból és a KEHOP projekt által finanszírozott felújítás 2021. február 2-án vette kezdetét, és várhatóan október végéig tart majd. A pályázat konzorciumvezetője és kedvezményezettje a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési) Sport Közhasznú Nonprofit Kft., akik a kezdetektől felügyelik és irányítják a feladatokat, amelyek már 2016-ban megkezdődtek. Január 29-én az iskola igazgatónője, Börzsönyi Tünde Márta átadta a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, az M és M Építőipari Szolgáltató Kft.-nek az érintett területet.

A 2002-ben átadott épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, de a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók nem feleltek meg a követelményeknek, így az épület jelentős hőveszteséggel működött. A projekt keretében megoldják a külső csapadékvíz elvezetésének problémáját, kicserélik a nyílászárókat és a sportcsarnok teljes borítását, új rétegrendet alakítanak ki, megerősítik a tetőszerkezetet, és kicserélik a teljes héjazatot. Az épületenergetikai és a statikai fejlesztések megvalósulása után, várhatóan egy éven belül újra megnyílhat a sportcsarnok kapuja.

„A diákok és az iskola tantestülete is nagyon várja már, hogy ismét birtokba vehesse a sportlétesítményt, és megfelelő körülmények között tudjuk lebonyolítani a testnevelés órákat, a felkészülést a testnevelés érettségi vizsgára, illetve sportrendezvényeinket. 2016-ban felcsillant a remény, hogy sportcsarnokunk megújulhat, most megvalósulni látszik, amit nagy örömmel látunk. A sportcsarnok átadása után az MNV Zrt.-vel fogunk egyeztetni a sportcsarnok hasznosíthatóságáról annak érdekében, hogy az egész város és a környék érdekeit szolgálja” – nyilatkozta Börzsönyi Tünde Márta, a Közép-magyarországi ASzC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. 

PP