piliscsaba_cimer

Három évnyi támogatást nyert a Tanoda

KÖZZÉTÉVE: 2021.01.19. 15:00

Nyert a nyár végén beadott tanodapályázat, így három évre biztosítva van a Piliscsabai Tanoda működése – tudtuk meg Kézdy-Brózik Verától, a tanoda szakmai vezetőjétől.

Piliscsaba önkormányzata évek óta helyiség és eszközök biztosításával támogatja a 2013 óta működő tanodát, ami e támogatás mellett korábban uniós, majd 2019 óta hazai pályázati pénzekből tudta a költségeket fedezni. A most megnyert működési pályázat egy fix alapösszeg mellett normatív támogatást nyújt a tanodába járó gyerekek után, ráadásul mindezt hosszú távra, három évre nyerte el a Piliscsabai Tanoda. Ennek köszönhetően 2023. december 31-ig biztosítva van az intézmény működése.

A Piliscsabai Tanoda 25 fő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkező vagy hátrányos helyzetű gyerek számára biztosít délutáni tanulási és szabadidős lehetőséget. A tanodában a közös tanulás és felzárkóztatás mellett a készségfejlesztésre, a tehetséggondozásra és a szabadidő változatos eltöltésére is biztosítják a kereteket, az időt és a lehetőséget.

A Piliscsabai Tanoda 2013 óta működik, az elmúlt évek alatt az önkormányzati támogatásnak és a pályázati forrásoknak köszönhetően jelentős fejlődésen ment keresztül. Fenntartója jelenleg a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája; az iroda országos, 12 tanodát számláló hálózatába tartozik a piliscsabai intézmény. A tanoda munkatársai szorosan együttműködnek a helyi családsegítővel, az iskolákkal és az önkormányzattal, hogy segítséget tudjanak nyújtani a hátrányos helyzetű gyerekeknek a tanulásban, a szabadidő tartalmas eltöltésében, céljaik elérésében – ráadásul mindezt támogató, együttműködő közösségben.

Akit érdekel a tanoda működése, és szeretne csatlakozni tanulóként vagy önkéntes segítőként, Kézdy-Brózik Vera szakmai vezetőt keresheti a +36-20/824-3565 telefonszámon, a Piliscsabai Tanoda Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Piliscsabai-Tanoda) vagy a pcstanoda@gmail.com email-címen.

PP