piliscsaba_cimer

Kisgergely István


Pénzügyi Bizottság (PB) elnöke


1970-ben születtem. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán teológusként végeztem, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán pénzügyi-vállalkozási szakértői, a Corvinus Egyetemen költségvetési szakellenőri végzettséget szereztem.

1998 és 2000 között az Oktatási Minisztérium Közigazgatási Államtitkárságán, majd 2001-től 2003-ig a Gazdasági Minisztériumnál dolgoztam. 2003-tól 2016 márciusáig az Állami Számvevőszék számvevő gyakornoka, számvevője, tanácsosa, majd ellenőrzés és felügyeleti vezetője lettem. Munkám során közreműködtem a fővárosi, a kerületi, a megyei önkormányzatok, a megyei jogú városi és községi önkormányzatok a központi költségvetési szervek, kórházak, felsőoktatási intézmények, nemzetiségi önkormányzatok ellenőrzésében.


2016 óta a banki szférában dolgozom. Címzetes egyetemi docensként a mai napig többek között a közpénzügyi szabályossá-got, gazdálkodási kockázatokat tanítom, valamint közreműködök a közszolgálati tisztviselők alap és szakirányú képzésében, továbbképzésében előadóként, lektorként és vizsgáztatóként elsősorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, de felkérést kapok rendszeresen Budapest Főváros Kormányhivatalától is.
Több gazdasági témájú könyv, jegyzet lektora voltam.

Nős vagyok, öt gyermekem van, 2006 óta élünk Piliscsabán.